Chris Beckers presenteert nieuw jazz fusion album ‘Navigation’

'NAVIGATION'-Cover(mittel)Eén van Nederlands meest groovende en swingende gitaristen is terug! Chris Beckers presenteert op 29 augustus zijn nieuwe jazz fusion album, ‘Navigation’. Voor dit twaalfde album werkte gitarist/componist/producer Beckers samen met een aantal indrukwekkende gasten uit binnen- en buitenland.Het album komt uit in Ne derland en Duitsland op zijn eigen label CrisCrazz Records (distributie: New Arts International).

‘Navigation’ telt zeven eigenzinnige jazz fusiontracks, alle composities zijn van Chris Beckers’ hand.
Om zo dicht mogelijk bij de Amerikaanse West Coast jazz sound te komen werkt Beckers al jaren samen met Amerikaanse musici. In het verleden waren dat onder anderen Ernie Watts, Billy Cobham en Peter Erskine, op Navigation speelt Beckers met drummer Gary Novak (Alanis Morissette, Eros Ramazzotti, Chick Corea, Anita Baker, Betty Wright) en bassist Jimmy Haslip (Yellow Jackets, Michael Franks, Bobby McFerrin, Gino Vanelli).

Van Nederlandse bodem zijn te gast Eric Vloeimans, Chris Hinze, Ilja Reijngoud, Hermine Deurloo, Jeroen de Rijk, Efraïm Trujillo, Phaedra Kwant, Marcel Serierse, René Creemers en Herman Wolters. Naast alle gast musici is Chris Beckers zelf de stuwende factor, de rode draad, zowel als improvisator als in een begeleidende rol. “Ik schrijf niet specifiek voor een gast muzikant, maar wel met musici of specifieke instrumentatie in mijn achterhoofd. Ik zoek naar een swingende groove met stevige sound, waarbij melodie en sferen de boventoon voeren. Noem het jazz, noem het rock; het moet karakter hebben.”

De basistracks werden vastgelegd in de JHL Sound Studio in Los Angeles, de studio van de voor een Grammy genomineerde producer/toetsenist Jeff Lorber. De sessies met de Nederlandse gasten werden opgenomen in Beckers’ eigen Beau Garage Studio te Amsterdam.

Gitarist/componist/producer Chris Beckers werkte een groot deel van zijn carriere in Duitsland, waar hij zijn eigen studio en label (CrisCrazz Records) oprichtte. Vanaf de release van zijn eerste soloproject in 1980 is hij een ‘household name’ in de jazz en fusion wereld. Zijn derde album ‘Night Moves’ betekende z’n doorbraak in Engeland en Japan. Beckers heeft veelvuldig in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland getourd, maar ook in Nederland. Sinds 1996 woont en werkt Chris Beckers weer in Amsterdam.

Voor later dit jaar worden clubshows gepland in Nederland en Duitsland. Live wordt het Navigation-repertoire gebracht met een compacte 4-mans band bestaande uit Herman Wolters (toetsen), René Creemers (drums), Phaedra Kwant (bas) en Chris Beckers.