SPINIFEX opent seizoen met BOLLYCORE tour

Bollycore

Spinifex presenteert met BOLLYCORE een unieke ontmoeting tussen Oost en West. Een spannende combinatie van Indiase muziek en vooruitstrevende jazz. Voor dit project werken de Spinifexleden samen met zangeres Priya Purushothaman (IN/US), en danseres Maya Sapera (BE).

Na succesvolle optredens in België, Hongarije en India dit voorjaar treden zij eind september op in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Arnhem. Bij de opening van het seizoen op zaterdag 30 augustus is Spinifex BOLLYCORE te zien in het Concertgebouw tijdens de Uitmarkt in Amsterdam en op vrijdag 26 september bij de seizoensopening van de Rotterdamse Doelen.

De ruige jazzcore van Spinifex gaat een nooit eerder gehoorde combinatie aan met de hartverwarmende lyriek van Purushothaman’s zang, visueel onderstreept door de virtuoze dans van Maya Sapera, een expert in Zuid-Indiase Bharatanatyam, Rajasthaanse gyspy dans en diverse Bollywood stijlen.

Tourdata
za 30 aug Uitmarkt Concertgebouw Amsterdam
wo 24 sep Tolhuistuin Amsterdam
do 25 sep De Pletterij Haarlem
vr 26 sep De Doelen Seizoensopening Rotterdam
zo 28 sep Kerk Ruigoord Ruigoord
di 30 sep Musis Sacrum Arnhem

Line-up Spinifex BOLLYCORE
Gijs Levelt, trompet; Tobias Klein, saxofoon; Jasper Stadhouders, gitaar
Gonçalo Almeida, bas; Philipp Moser, drums
Speciale gasten:
Priya Purushothaman, zang; Maya Sapera, dans